Kurvannya

A Jobbik és elvbarátai

2011.08.22. 11:26 | _drc_ | Szólj hozzá!

Címkék: politika történelem szittiyzmus szittyizmus

Alig egy hónapja volt hangos a sajtó attól a "gerillaharcászati szeminárimtól", amit az ún. Magyar Szigeten vezényelt le Tyirityán Zsolt, a Jobbikkal és az egykori, mára betiltott Magyar Gárdával is egyébként bajtársi szövetséget vállaló Betyársereg vezetője. Azon most ne ütközzék meg a tisztelt (és nem teljesen tökfejű) olvasó, hogy miképp lehet ilyen nevű szövetségese egy olyan politikai pártnak, amelynek egyik programpontja épp a valamikori betyárvilág felszámolásának céljával létrehozott csendőrség visszaállítása; van nekik. De a probléma lényege igazából nem is csak ez, hanem például az az ólomlábúság, ahogyan Orbánisztán erre hivatott hatóságai, a terrorelhárítás és minden Fidesz-kormányok örökös főügyésze, a hírhedt Polt Pet és csapata kezeli e történeteket.

Mielőtt azonban a kellemes tespedés talajába süllyedne a teljes nemzet- és állambiztonsági gépezet legkiválóbb tagjainak összességéből rekrutált terrorelhárító gépezet, hadd hívjam föl a figyelmet valamire.

A Hatvannégy Vármegye, a Betyársereg és kimondatlanul, de annál nagyobb egyetértésben támogatva az első kettőt, maga a Jobbik is olyan hatalmi árnyékszervezet kiépítését szeretné elérni a maguk balfék eszközeivel és félidióta tagságával, amilyen a francia OAS volt. Egy jó kis terrorszervezet, az lenne csak az ínyükre való, ennek látható szándékával utaztatják körbe a magyarlakta településeken azt a mára már nagyjából csak az emlékeiből élő nyugdíjas terrorista Marton Lajost, akit e nagy országjárás közben hirtelen nemzeti hőssé is kikiáltanak (mint annak idején Belovai Istvánt). Csakhogy ebben már a máskülönben butaságig antikommunista nyugati közvélemény sem hisz nekik, mert pontosan tudják, mi volt az OAS és mik voltak a céljaik, ahogyan azt is meglehetősen jól meg tudják ítélni, hogy mennyire igaz vagy veszélyes paranoid elmeszülemény az az állítás, amit Marton máig tart, ti., hogy de Gulle "a kommunizmus legnagyobb barátja volt".


Igaz ugyan, hogy egy OAS-szerűen megszervezett katonai, rendőri és polgári vezetőket is hadrendbe állító terrorszervezetről a konspirációs készségek akut intelligenciahányados-hiányból fakadó gyengeségei okán a betyársereges, hatvannégy vármegyés, gárdás, jobbikos bagázs egyelőre még csak vágyteljesítő erotikus álmaiban ábrándozhat, de nem tölt el örömmel a tudat, hogy a terrorelhárítás és a nemzetbiztonsági szolgálatok kíválóságai eleddig képtelenek voltak egyáltalán arra a nyilvánvalóan terrorista szándékokat kommunikáló Budaházyra vagy Toroczkaira bármiféle bűncselekményt rábizonyítani, akik pedig nyilvánvalóan ilyen céllal szervezkednek.

A szélsőjobboldali radikálisok ugyanis tényleg hülyék, de mivel azok, elszántak, következetesek, mint az ökör és soha nem állnak le. A hazámat védeni köteles rezsim terrorellenes és nemzetbiztonsági belső elhárítása viszont legalább annyira bénultan figyel, amennyire szélsőségesen antidemokratikus erőkkel szemben nem volna szabad. Pedig ideje lenne szétverni ezeket a wannabe terrorszervezetecskéket, mielőtt még tényleg valami visszafordíthatatlan bajt nem csinálnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kurvannya.blog.hu/api/trackback/id/tr563170642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása