Kurvannya

Hol jó enni Nyíregyházán? (1 és 1/2. rész)

2010.07.27. 08:37 | _drc_ | Szólj hozzá!

Címkék: ajánló étteremkritika principessa ír

Principessám hozzátesz:

Még két nem-beülős hely


Óriáshamburgeres a Kossuth utcán (4,75/5)

(van rendes neve is, de nem emlékszem)*

Pedig emlékezhetnék, mert az egyik legjobb ilyen hely Nyíregyházán. Kis lyuk, de tiszta, és iszonyat nagy a kínálat a nevében jelzett ételből: óriáshamburgert és –gyrost lehet enni óccsóért, de egy csomó feltéttel, és az óriás itt nem csak eufemizmus, a hamburgerzsömle 20 centi átmérőjű, a gyroskifli meg minimum 30 centi hosszú, de inkább több, ezt onnan gondolom, hogy bár nem mértem le, de minden egyes alkalommal eszembe jut, hogy istenem, ez akkora, hogy csak Zaphood Beeblebrox tudná viszonylag kényelmesen kezelni. A hozzávalók frissek, és külön pirospont, hogy a gombás cuccokhoz igazi, nyers csiperkét adnak, ami a szívemcsücske. Viszont a kínálat nem változik, és néha nagyon kelletlen kiszolgálócsajokat lehet kifogni, de még így is a gyorsan-sokat-óccsóért kategória abszolút győztese nálam.

 

Omnia – fagyirészleg a Széchenyi utcán (5/5)

Megyei szintű tanulmánykörutam ezt a fagyizót hozta ki az idei nyár legjobbjának. A csavart fagyik mindenhol egyformák, a házilag főzöttek pedig általában biztosra mennek, ilyen például az egykor nagy hírű Péntek Fagyizó Rakamazon, ahol a rutinszerű csoki-vanilia-citrom szentháromság mellől csak az egy túró íz próbált kitűnni, sikertelenül. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy a nyírbátori Csekő cukrászda még ellenőrzésre vár, és reményteli, mert ott már 10 éve lehetett mákfagyit kapni, szóval az eredmény változhat, addig is nézzük, mit tud az Omnia.

A kávéház-részleg semmi különös, nade a fagyik. Gondolnak a kevésbé vállalkozó szellemű emberekre is, tehát a fent említett szentháromság itt is megvan, de mellé mindennap más a kínálat, például sosincs egymás után kétszer nutella vagy szilva, hogy a személyes kedvencemről, a bécsi sacherről ne is beszéljek. A bécsi sacher olyan, mint a süti, aminek nyomán készült, tehát rumos étcsokoládé az alap (nem, nem sportszelet, annál kicsit keserűcsokisabb), és ahogy készítéskor rétegelik a fagyit, a rumoscsoki rétegek közé sárgabaracklekvár és aszalt sárgabarack-darabok kerülnek, és hihetetlen, mennyire jól ellensúlyozza a csoki keserűségét a kétféle barackíz: a lekvár nagyon enyhe savanykássága és az aszalt gyümölcs tömör, kicsit parázs édessége. És ami a legjobb, hogy a lányok nem sajnálják (ellentétben például az ex-Royal étterem fagyizójával, ahol ugyanannyi pénzért éppen csak hozzáérintették a fagyiskanalat a cucchoz), itt aztán kanalaznak rendesen, jó púposan, már-már másféladagnyi egy gömb. Őszintén szólva már ott tartok, hogy az se zavarna, ha csótánylábak állnának ki a tölcsérből.

A bejegyzés trackback címe:

https://kurvannya.blog.hu/api/trackback/id/tr672179146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása