Kurvannya

Rég volt már zene...

2010.06.02. 19:01 | _drc_ | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló történelem művészet dögös zene

Nem tudom, hogy emlékeztek-e rá, volt pár éve egy szomorú mese egy fiúról, aki rendőr akart lenni, de végülis beépített ember lett a bostoni ír maffiában? A mesét egy olasz fickó, Matin Scorsese mesélte el, az ír fiút az olasz nevű, rettentően tehetséges Leonardo diCaprio játszotta, ellenfelét, a gonosz ír maffiafőnök (Jack Nicolson) a rendőrség különleges egységébe beépült tégláját a mostanában (nem utolsó soban emiatt) általalam egyre jobban tisztelt Matt Damon. Részt vett még a játékban (a jófiúk oldalán) Martin Sheen és Mark Whalberg is. Kiváló rendezés, bonyolult történet és zseniális színészi játék. A Téglát (The Departed) ajánlom mindenki szíves figyelmébe, aki még nem látta!

Ebben a filmben figyeltem fel a Dropkick Murphys sajátos, ún. kelta punk zenéjére. Ezt a számot hallgattuk, mialatt a főszereplő Billy Costigan (diCaprio) visszamegy Dél-Bostonba, és ott közelébe kerül a főmaffiózónak, és akkor is, amikor a legdurvább jelenetek történnek.

Ugyanazon az albumon, amin ez is van, a Warrior's Code-on azonban van egy sokkal szebb ballada is, ami az első világháborúról szól. Tudom, hogy a Willie McBride (vagy ahogyan az album számlistáján szerepel, a Green Fields of France) egy amerikai-ír népballada, de nekem akkor is ez a feldolgozás tetszik eddig a legjobban. Mint kiderült, valóság jóval cifrább és érdekesebb, mint azt gondoltam. Itt a dal Wikipedia-oldala, teljesen rossz nyomon jártam az előbbi kijelentéssel.

Tessetek, hallgassátok meg:


A bejegyzés trackback címe:

https://kurvannya.blog.hu/api/trackback/id/tr382051568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása