Kurvannya

Ím, ígyen szólott a Bülbülszavú Rózsa!

2011.08.19. 10:50 | _drc_ | Szólj hozzá!

Címkék: politika orbán viktor kétharmad oktatáspolitika hoffman rózsa

Ha a Matolcsy György nevével fémjelzett, kétharmados fülkeforradalmi handabandára, Orbán Viktor két szép szemének ragyogására és nyilvánvalóan vudura vagy más elmaradt hatású varázslatra alapozott gazdaságpolitikai irány hét elején látványossá lett zakója még nem volt elegendő ahhoz, hogy a Ménesi úti kollégiumból gründolt kormány valaha volt hitelessége végleg szénné égve megsemmisüljön és ez a remények elveszte miatt komor arcú kormányfő személyes bejelentésében manifesztálódva csiklandozza nevetésre a tragikomédiához szokott magyart, akkor a közoktatás tervezett átalakítását érintő államtitkári tervezet napvilágra került indokolásától már tényleg végleg rekeszizomgörcstől fetrengve nyúltak ki valamennyien, akik még ingerlik magukat az efféle hírekkel.

Ezt mondta a koncepció:

"Szerencsés, ha az első idegen nyelv nem az angol, didaktikai okból. Az angoltanulás kezdeti, nagyon gyors és látványos sikerei azt a tévképzetet kelthetik a tanulókban, hogy idegen nyelvet ilyen egyszerű tanulni."

Érti ugye a kedves olvasó? Azért ne tanítsunk angolt, mert könnyű és sikerélményt ad a gyereknek, amitől a piszkos kölke még elbízza magát!

"Célszerű olyan nyelvet választani, amelynek strukturált nyelvtani rendszere egyértelműen leírható, és egyenletes megterhelést jelent a tanulása (például neolatin nyelvek)."

Persze -- nyomjuk agyon nyelvtannal azt is, aki általában azzal sincs tisztában az általános iskola elvégzése után, hogy mi az alany és az állítmány, hadd lássa csak, hogy ahelyett, hogy könnyen és gyorsan, ráadásul valamennyire tűrhetően elsajátítana egy sok területen jól használható idegen nyelvet, mennyire meg lehet keseríteni a kényszerű nyelvtanulást grammatikai struktúrák magoltatásával!
Ráadásul ezt nem is egy, nem két, de mindjárt három kötelező nyelvvel, amik közül jó ha egyet el tud sajátítani valamikor egyetemista korára (nyelviskolai tanfolyamokkal meg különórákkal együtt) középfokon.

Az a lényeg, hogy csak el ne bízza magát a takonypóc disznaja, mert az rettentően veszélyes! A végén még tényleg megtanul angolul, elkezdni sorra olvasni a The Economistot, a Guardiant, a Wall Street Journalt meg a többi mocskos kapitalista újságot, amire nem hat a kétharmados NER hírcentrumának központi erőteréből tovaszökkenő demokráciairányítás, megtudja, hogy mit gondol Kedves Vezetőnkről és a NERről a valóban szabad világ, aztán úgy itt hagy minket a bánatba a hülyeségeinkkel együtt, mint a rezidens orvosok...

A bejegyzés trackback címe:

https://kurvannya.blog.hu/api/trackback/id/tr683164484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása