Kurvannya

Közbiztonság keleten

2010.05.24. 13:05 | _drc_ | Szólj hozzá!

Címkék: élet társadalom orbán viktor elbeszélek kocsmapolitika

Alig, hogy Orbán Viktor, a Magyar Köztársaság frissiben kormányt alakított miniszterelnöke meghirdette kéthetes közbiztonságot javítani célzó akcióprogramját, mintha csak személyesen engem akarnának a szükségességéről győzködni,  egy "úriember" úgy találta, hogy élvezni szeretné mindazt a kényelmet, amit csak egy gépjárműben élvezhet, ezért beült az enyémbe. Persze látogatása célja nem csupán a kényelemszeretet volt, de a rút anyagi haszonszerzés is motiválta.  Most fáj csak igazán a közbiztonság leromlása, hiszen hiába dühöngött e hazán a szocialista kormányok bűnöző tébolya,  amit -- mint tudjuk -- csak a világháborúkkal felérő pusztításhoz lehet hasonlítani, engem bizony egyetlen egyszer sem loptak meg rút országlásuk alatt. (Bezzeg már a múltkori Orbán-kormány idejének legelején is elloptak tőlem 80 angol fontot, korábban meg, még az Antall-érában, egy hegyibiciklit, de az két másik szomorú történet, most ne is menjünk bele.)

csak illusztrációSzóval, visszakanyarodva az elbeszélés fősodrába: a bennünket hajnali kettő órakor* felverő rendőrök elbeszéléséből tudom, hogy kedvelhette a zenét az illető, mert amikor a helyszínre érkeztek, éppen a cédégyűjteményem darabjait szortírozta tetszik - nem tetszik alapon. Persze eközben átforgatta a kesztyűtartót is, eltette magának az mp3-as konverteremet meg hozzá a belevaló memóriát (2 giga Bad Religion -- érzékeny veszteség), plusz egy Motorola típusú blutooth fülest, ami autóban való szabályos telefonáláshoz kellett s mintegy kiegészítésként kitörte a hamutartót a helyéről.  Mostan le vagynak foglalva e vagyontárgyaim bizonyítéknak a füles kivételével mind -- ez ugyanis (lévén kicsi) nem is jutott eszembe, amikor egy órával később a rendőrségen össze kellett írni a listát.

A hekusok persze nem maguktól voltak ilyen ügyesek, hogy azonnal a helyszínre érkeztek, hanem mert egyik szomszédunk, aki kutyája éjszakai hugyoztatásából tért vissza hajlékába, lakása ablakából kémlelve észrevette, amint a betörni szándékozó autófeltörő elemlámpával matat a kocsik körül. Szerintem ha  rákiáltott volna, nyilván elszalad  --  érthető okból a rendőrök ugyan nem akartak a közelébe engedni a fickónak, de azért az látszott, hogy nem volt erős fizikum --, ám ehelyett elkezdte az őrsöt hívogatni, ahonnan aztán kiszáguldottak a bűnügyiek elfogni. A tényleg példásan gyors és hatékony közbelépést -- amin nemigen tudom, hogy mit lehetne még javítani --  segítette az a tény is, hogy az elkövető, a drága, úgy be volt baszva, mint az albán szamár. Csakhogy mindeközben addigra már befeszítette az ablakot, ami ripityára tört, meg beült kutakodni, és ez a két aktusa nekem súlyos ezrekbe került illetve fog még kerülni.

Kedves pár egyébként ez a kutyás, mindig köszöngetünk egymásnak, azóta  barátibban is, de remélem, legközelebb nem akarnak majd az én zsebemre bűnügyiset játszani, különben kénytelen leszek...  na mindegy!

Tehát ez történt. A feljelentést megtettem, várom a nyomozás befejeztét jelző iratot, meg a Bad Religion-ös memóriát vissza.

____________

*"Körülbelül két óra harminckét perc volt..." -- Principessa megjegyzése.

A bejegyzés trackback címe:

https://kurvannya.blog.hu/api/trackback/id/tr942027438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása