Kurvannya

NEM csak a szlávok bírják úgy!

2010.01.27. 07:30 | _drc_ | Szólj hozzá!

Címkék: élet bulvár vodka művészet németek szlávok

Szeretek színházba járni, élvezem, ha a színészek élethűen játszanak, tehát a method acting nyilván egyike azoknak a színművészeti eszközöknek, amelyek rettentően élvezetessé teszik számomra azokat az estéket, amikor -- elszabadulván az élet világi hívságaitól -- Thália istennő templomainak egyikében múlatom egyre apadó időmet.

Azonban megjegyezném, hogy legyen bár a method acting mind a színjátszás technéjének, mind pedig művészetének legfigyelemreméltóbb próbálkozása a Sztanyiszlavszij-módszer óta, amelynek olyan színészóriások is hívei, mint Robert De Niro, Al Pacino, Paul Newman és Marlon Brando (hogy csak a legismertebbeket említsem), az ember fizikai felépítését és extremitástűrését nem lehet a végletekig kitolni. Akkor sem, ha a szerep ezt megköveteli.

Mert az kérem, még csak-csak rendben van, ha a színész megrögzött antidohányos volta ellenére egy szerep kedvéért úgy fújja füstöt, mint a gyöngyös-visontai erőmű, de hogy Venedikt Jerofejev Moszkva-Petruskijának főszerepét nem szláv emberrel játszatják el, az már-már embertelenség, és egy német színész mégis ezzel a módszerrel játszotta!

Olyan mértékben vedelve szeszkazánkodni, mint a regénybéli Venyicska, ugyanis a szlávok közül is csak nagyon kevesen képesek, a színjátszáshoz hasonló magas szintű koncentrációs képességről  tanúbizonyságot tevők pedig ennél  is jóval gyérebben teremnek. Talán egyetlen lengyel úrra emlékszem, aki autót tudott így vezetni, ám hol van az még a színművészettől!

Respekt, kedves Marc Schulze. Meghajlok géniuszod előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kurvannya.blog.hu/api/trackback/id/tr291705672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása