Kurvannya

Olvasó a belső visszapillantó tükrön

2013.05.02. 09:48 | _drc_ | 2 komment


Hazafelé araszolgatva a városi csúcsforgalomban, egyre többször fordul elő velem, hogy a pirosnál álló másik kocsiba átpillantva egy, a belső visszapillantó tükörre hurkolt olvasón akad meg a tekintetem. Én úgy vagyok vele, meg gondolom mások is, hogy ne legyen a kocsiban olyan dolog, amit esetleg nem használok, ne foglalja a teret.

Tehát az olvasó eszerint egyértelműen használatra van, ráadásul mindjárt kéz alatt, így valószínű, hogy gyakran használják is. Az olvasó, mint tudjuk, amúgy imádkozásra van. A tükörre olvasót akasztó ember tehát az átlagnál ájtatosabb, piros lámpánál elmormol egy-két üdvözlégyet vagy miatyánkot, aztán hajt tovább. De vajon nem zavarja-e ez a mánia a biztonságos közlekedést? Mert mi van, ha pl. hirtelen akkor vált zöldre a lámpa, amikor a közepén van az imádságnak? Szabad azt akkor abbahagyni, és mintha mi sem történt volna, továbbrobogni?

Persze kézenfekvő egy másik megoldás is: az, hogy valójában nem a sofőr ájtatoskodik vele, hanem az utasoknak van (a visszapillantón az anyósülésen ülőnek, hátul meg gondolom külön), hogy egy-egy durvább előzés, pirosba hajló sárgán való áthajtás alkalmával kifejezhessék hálájukat az Istennek, amiért egészségben, és épen megtartotta őket.
E verzió szerint tehát az olvasó jelenléte ön- és közveszélyes úrvezetőt sejtet.

De miért akar valaki effélét, pláne ilyen nyilvánosan hirdetni magáról?!

A bejegyzés trackback címe:

https://kurvannya.blog.hu/api/trackback/id/tr45260991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyerspolgár 2013.08.05. 13:47:59

Stoppoltam egyszer egyetemrol hazafele. Egy fekete Audi vett fel, olvaso a visszapillanton. Beszelgettem a sraccal (srac volt, 5 evvel idosebb nalam, trashmetalt hallgatott) es amikor az eleterol beszelt es ahhoz a reszhez ert, hogy szerencses mert olyan az elete, hogy szerencsesnek kell erezze magat, akkor megsimogatta az olvason logo keresztet. Szoval van (lehet) rendeltetesszeru funkcioja.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2013.12.19. 16:21:50

Nem tudom, mennyire vagy járatos a katolikus liturgiaszerek használatában, de az olvasót úgy kell használni, hogy az imára összekulcsolt kezedben van... máskülönben dísz.

No persze lehet nagyon vallásos az autóvezető, meg lehet, hogy használat közben kerül oda -- ezt nem vitatom, de akkor parkoláskor már újra a kézen a helye...
süti beállítások módosítása