Kurvannya

Kell-e gay pride?

2011.02.26. 11:40 | _drc_ | Szólj hozzá!

Címkék: politika társadalom

Idén -- egyelőre úgy tűnik -- a rendőrség meg fogja akadályozni, hogy a magyar homoszexuálisok egyesületei a  csőcselék elleni rendőri biztosítással nyilvános felvonulást rendezzenek, amin pedig többek között az egyneműek házasodásának jogát követelhetnék az Országgyűléstől. Az engedély megtagadásának hivatalos indoka az, hogy "akadályoznák a közlekedést".

Úgy látom, a mélyen tisztelt keresztény kurzus újfent nem látszik tudomásul venni, hogy az európai politikában vannak bizonyos demokratikus lakmuszok, és a melegek jogai, ezek egyik legpregnánsabb utcai eszkalációjával, a felvonulással együtt kultúrállamokban e lakmuszok közé soroltatnak.

A Lajtától nyugatra, a fél évig magyarok által elnökölt Európai Unióban nagyítóval kell keresnünk az olyan tagállamokat, ahol nem rendezhetnek a buzik és leszbikusok úgy utcai heppeninget (természetesen az ezzel járó rendőri felvigyázással), ahol és ahogyan szeretnének. Nem azért, mert teszem azt a németek annyira odáig lennének a homoszexuálisokért, hanem mert a szabad jogállam az olyan, hogy védi nem csak a többség, de a kisebbségek véleménynyilvánítási jogát is, és az állampolgári szabadságjogokat arrafelé nagyon komolyan veszik. Mellesleg papíron nálunk is al-kot-má-nyo-sak ezek, "érti ember?!"  Tehát elvben, ha valakinek például kedve kerekedik férfi létére tollas tütüben és sokadmagával együtt techno zenére ropva világgá kiáltani  átlagostól eltérő szexuális preferenciát, hát megteheti, pláne akkor, ha erről a jogszabályok betartásával a megfelelő hatóságokat előre értesítette.

Legalábbis eddig a gyakorlatban is így volt. (Megjegyzem pár éve a neonácik "becsületnapi" felvonulásával is, amit pedig a Lajtától nyugatra eső egyik tagállamban, de talán még a keletebbiekben sem kezelnek ennyire liberálisan.)

Újabb blamázs, égni fogunk az egész világ előtt, mint a benzines rongy. De sebaj, mert Orbán vagy valaki  más megint "megvéd" majd bennünket. Nyilvánosan...

A bejegyzés trackback címe:

https://kurvannya.blog.hu/api/trackback/id/tr702692106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása