Kurvannya

Fergeteges alkotmányozás

2010.10.12. 07:47 | _drc_ | Szólj hozzá!

Címkék: politika jog történelem társadalom law is politics alkotmányozás

Az előző posztból két hír is kimaradt, pedig a kettő közül az egyik felháborító, a másik pedig ha nem is háborít föl, de legalábbis erőteljesen vitatható.

Az egyik a már az előző posztban is jelzett KDNP-s javaslat a házasság intézményének megerősítéséről, amely ezzel párhuzamosan igyekezne kizárni minden, ha nem is a házassággal ekvivalensnek számító, de annak alternatívájaként működő egyéb lehetőséget, beleértve a homoszexuális párok számára eddig nyitva álló ún. regisztrált élettársi kapcsolat intézményét is. Ez utóbbiban a Fidesztől felkért Magyar Evangélikus Egyház is partnerük, ők is elfogadhatatlannak tartják az egyneműek házasságát Magyarországon.

nagy családA másik, a Fidesz által felkért Nagycsaládosok Országos Egyesületének javaslata, amely meglehetősen érdekes, a nyugati jogi kultúrában egyedülálló ötlettel állt elő a választójogosultság kiterjesztése érdekében.  A javaslat lényege, hogy a passzív választójogot az állampolgárok élveszületéséhez -- nem pedig a 18. életév eléréséhez -- kötnék, s a kiskorú gyermek szavazati jogának gyakorlását a szülőkre (gondviselőre?), első sorban az anyára bíznák, ekként vélve biztosítani a gyermekek politikai jogait.

Természetesen lehet vitatkozni azon, hogy mennyire fair a javaslat, mindenesetre azt el kell ismerni, hogy egyedi.

A bejegyzés trackback címe:

https://kurvannya.blog.hu/api/trackback/id/tr742364609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása